30.11.11

Julebag

Her er lækre opskrifter på pebernødder og vanillekranse, som jeg bagte i weekenden.


Pebernødder til 20 - ca. 120 stk.
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • æg
  • 2 spsk Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 1/8 tsk hjortetaksalt
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt hvid peber
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt nellike
  • 100 g smør

  • Bagetid: Ca. 15 min. ved 200°.

Pisk sukker og æg til en "æggesnaps" og rør fløden heri. Bland mel og krydderier sammen og smuldr smørret heri. Saml dejen med "æggesnapsen" - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time. Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små pebernødder og sæt dem på plader med bagepapir. Bag dem øverst i ovnen - til det dufter brunt og brændt.






Vanillekranse 
Ca. 80 stk. 

Ingredienser:
  • 250 g mel
  • 125 g sukker
  • 200 g smør
  • 1/2 sammenpisket æg
  • 60 g søde mandler
  • Korn fra ½ stang vanille (evt. 1 tsk vanillesukker) 

Fremgangsmåde: 

Melet sigtes, æltes med det kolde fedtstof, æg, sukker, de skoldede smuttede, finthakkede mandler og vanillen. 

Efter afkøling i ca en time i køleskab køres dejen gennem kødhakkemaskinen, hvorfra kniven er fjernet og i stedet anbragt et sæt kageplader. 
Pølser af ca 10 cm formes til kranse og stilles på smurt plade og bages lysebrune (8-10 minutter) ved 200 grader på øverste ribbe. 





Jeg glæder glæder glæder mig til i morgen (d. 1. december). 

Tuttelut. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar