Pebernødder til 20 - ca. 120 stk.
- 175 g sukker (ca. 2 dl)
- 1 æg
- 2 spsk Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
- 1/8 tsk hjortetaksalt
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt hvid peber
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt nellike
- 100 g smør
- Bagetid: Ca. 15 min. ved 200°.
Pisk sukker og æg til en "æggesnaps" og rør fløden heri. Bland mel og krydderier sammen og smuldr smørret heri. Saml dejen med "æggesnapsen" - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time. Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små pebernødder og sæt dem på plader med bagepapir. Bag dem øverst i ovnen - til det dufter brunt og brændt.
Vanillekranse
Ca. 80 stk.
Ingredienser:
|
Fremgangsmåde:
Melet sigtes, æltes med det kolde fedtstof, æg, sukker, de skoldede smuttede, finthakkede mandler og vanillen.
Efter afkøling i ca en time i køleskab køres dejen gennem kødhakkemaskinen, hvorfra kniven er fjernet og i stedet anbragt et sæt kageplader.
Pølser af ca 10 cm formes til kranse og stilles på smurt plade og bages lysebrune (8-10 minutter) ved 200 grader på øverste ribbe.
Melet sigtes, æltes med det kolde fedtstof, æg, sukker, de skoldede smuttede, finthakkede mandler og vanillen.
Efter afkøling i ca en time i køleskab køres dejen gennem kødhakkemaskinen, hvorfra kniven er fjernet og i stedet anbragt et sæt kageplader.
Pølser af ca 10 cm formes til kranse og stilles på smurt plade og bages lysebrune (8-10 minutter) ved 200 grader på øverste ribbe.
Jeg glæder glæder glæder mig til i morgen (d. 1. december).
Tuttelut.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar